Afvallen is te duur en te moeilijk

FullSizeRender-7

Nu ik al een tijdje met mensen praat over 1 van mijn grootste passies, merk ik dat mensen gezond eten als duur en moeilijk zien.

Maar even heel eerlijk is dat echt de rede waarom je niet gezond zou willen leven? Ik vind het roepen dat iets te duur is, of te moeilijk, of te lang duurt, geen rede om niet meteen vandaag al je kasten leeg te halen en ze te vullen met gezond eten!

Je begint met gezond eten omdat je een doel hebt. En dat doel is vaak dat je wilt afvallen. En dat is goed, want dat is je doel. Maar gezond leven en gezond eten is meer dan dat. Het is groter dan afvallen. Het is iets voor je leven. Dat je lichaam gezond is en gezond blijft. Als je, je goed in je vel voelt zitten (en ja dit kan zeker ook met curves) werkt dat zeker ook door in je mind! Als je van binnen straalt, straal je van buiten nog veel mooier!

Vaak zie je bij diëten dat het voor korte duur is en dat mensen weer terug vallen in hun oude gewoontes. Als dieet coach bij DCN wil ik dat nou juist voorkomen! Natuurlijk wil ik dat je afvalt en het lichaam krijgt welke je altijd wilde hebben, maar het aller liefst wil ik dat je gezond word. Niet voor een maand of voor 4 maanden maar voor de rest van je leven. En niet voor mij, maar voor jezelf, voor je kids, voor je man en noem maar op.

Ik wil het schreeuwen tegen iedereen die begint met, ja maar het is…….. Nee het is niet anders dan hoe je nu leeft. Nee het is niet duurder of moeilijker. Je moet gewoon een aanpassing maken, je moet de knop omzetten.

Veel diëten smeren je van alles aan en dan is het aan jezelf wat je er mee doet. En daar gaat het vaak mis. Je coach is een boek die met letters verteld wat je moet doen. Zit je in een dipje (en ook ik zit daar wel eens in) beurt het boek je niet op. DCN zorgt ervoor dat jij voor minimaal 4 maanden, 24 uur per dag, 7 dagen in de week een coach hebt die je helpt. Dat je toegevoegd word in een groep mensen die precies het zelfde willen als jij! Gezond zijn en gezond blijven! En als je wilt kan je coach je langer dan die 4 maanden begeleiden! Het is een verandering voor je leven en niet voor maar 9 dagen.

DCN moet je zien als een gevecht tegen je oude gewoontes die je aan het einde van de rit gaat winnen. En dat je nieuwe gewoontes op den duur je oude normale gewoontes gaan worden.

Kilo’s zijn ook niet belangrijk wist je dat? Het gaat om de centimeters. Echt meet jezelf vaak op, kilo’s zeggen niet zo veel. En van kilo’s worden we vaak sip. Ik ben jou niet en jij mij niet! Ik kan wel 80 kilo wegen en gezond zijn en er goed uitzien terwijl jij misschien met 80 kilo veel te zwaar bent. Ieder mens is anders, en kilo’s zijn verraderlijk.

Wist je dat mensen die een (crash) dieet doen binnen 1 jaar na stoppen weer op hun oude slechte gewicht zitten? En vaak zijn ze na 2 jaar nog zwaarder geworden. Ik schrik daarvan. Maar dat is een slechte begeleiding geweest of helemaal geen begeleiding. Mensen denken dat als ze hun streefgewicht hebben behaald dat het verder wel vanzelf gaat en vallen vaak terug in hun oude slechte gewoontes. Ook zijn er veel mensen die al stoppen als ze halve wegen zijn. Ach die broekriem gaat al 1 gaatje verder dicht!

Ik wil dat dus voorkomen, dat pad heb ik al voor jou gelopen. Ik ben ook zo wijzer geworden, en geloof me ik doe vanaf mijn 21ste niets anders dan lijnen en diëten volgen. Ik begin met veel strijd en die verlies ik altijd weer halve wegen. Maar nu ik DCN heb leren kennen en me daar heb laten omscholen naar Coach is mijn doel en missie duidelijk geworden. Laten we nu samen op het juiste pad gaan lopen. Laten we samen gezond zijn.

De knop omzette is ook moeilijk dat weet ik, en als je weer op de oude ongezonde gewicht zit voelt het alsof je een mislukkeling bent, alsof je gefaald hebt. En dat gevoel moeten we gaan doorbreken en ik wil je leren dat je het echt kunt!

12079040_10207718813039060_4288121520698738680_n

We moeten het eigen gaan maken, en ik wil je daar in ieder geval 4 maanden mee helpen. En als je een dipje hebt staat er een team met mensen voor je klaar om je erdoor heen te helpen. We doen dit samen en niet met alleen een boek!

En ja 4 maanden klinkt lang. Maar ben je lid van een sportschool? Vast wel en vast met een 1 of misschien wel 2 jarig contract. En ga je ook echt? Is daar een coach die je helpt om te gaan? Ben je misschien lid van een krant of tijdschrift? Ook voor een jaar toch? Contract voor je telefoon? Noem maar op, alles is voor minimaal 1 jaar. Ik wil je in maar 4 maanden laten zien dat ook jij dit kunt! En ik wil je uitleggen waarom DCN 4 maanden duurt. Want dat doen we niet zomaar, dat heeft een hele belangrijke rede. En die leg ik je met alle liefde graag uit, en geloof me ook jij hebt die 4 maanden nodig. En als je eenmaal door hebt hoe dit werkt dan zal je daar de rest van je leven veel plezier aan beleven. Want gezond leven is zo leuk en zo lekker!

En mocht je een sportschool abonnement hebben super! Ik help je de weg erna toe weer te vinden. Ik kan samen met jou en de andere meiden en heren leuke chalenges opgaan zetten. Samen werken aan een gezond en sportief leven.

Wist je trouwens dat een glas sinaasappelsap even veel suikers bevat als een glas frisdrank? Ook een eierkoek wordt door veel mensen onderschat met de hoeveelheid suikers. Wist jij dit? Veel diëten geven aan dat deze dingen zo geweldig goed in je dieet zijn. Maar hoe kun je dit allemaal weten? Je moet jezelf leren om de verpakkingen te lezen. Je moet alleen wel de moeite willen nemen om te leren wat de basis is. Je moet weer leren hoe je het beste en op de meest gezondste manier je boodschappen moet doen. En ja dit kost in het begin tijd, maar denk je echt dat ik nog veel moeite moet doen om gezonde producten in huis te halen? Nee idd, want ik heb het mezelf eigen gemaakt en wil jou daar ook graag bij helpen. Wist je trouwens dat er 6 suikerklontjes in een ontbijtkoek zitten?

img_317822883716181

Je bent wat je eet zeggen ze wel eens… Denk daar maar eens over na.

Top 10 redenen om af te vallen:

1: Gelukkig zijn met en in je lichaam

2: Een gezonde en betere gezondheid

3: Je zekerder voelen

4: Jezelf mooie vinden, jezelf accepteren

5: Betere conditie / fitter voelen

6: Je lekker in bikini / zwembroek voelen

7: Meer energie

8: Betere nachtrust, want als je teveel overgewicht hebt ga je snurken

9: Minder zweten

10: Met je kids van alles sportief doen.

10906161_10204972159196605_4096367027005922165_n
Ik ga je mee nemen in de misleidingen van producten in de supermarkt, ik neem je mee om eens goed naar jezelf te kijken. We maken een doel en daar gaan we voor! We gaan er voor zorgen dat je trots wordt op jezelf en dat we met een positieve gedachten gaan werken aan jouw toekomst!

En ja het kost geld, en je kunt het zo gek maken als je wilt. Maar je kunt ook gewoon rustig beginnen en ervaren dat ik sta achter DCN en Juice Plus en dat mijn doel is om jouw gezond te maken. Je kunt al starten aan een gezondere jij voor maar 50 euro per maand! Mail me op jesbodyandmind@gmail.com of voeg me toe op facebook: https://www.facebook.com/#!/jessica.lagebus

Just do It! Begin nu, het is maar One Simple Change.

Liefs Jessica.

 

 

DCN-coach-email-signature 11998174_898950590198777_1027349524_n

En daarbij komt ook nog eens dat gezond eten zo lekker is! :)

10170684_10206103953730761_96744279663605546_n11694787_10206103953930766_2353336834727655224_n11707639_10206103955530806_214486205347162266_n

Reacties (4)

 1. Pingback: De eerste stap is gezet! | momenjoyinglife

 2. Els

  Ik heb je blog vermeld in mijn blog, daar ga ik over mijn strijd tegen de kilo’s schrijven

  Reageren
  1. Jessicalage (Auteur bericht)

   Ja super leuk! Ik ga je ook verwijzen in mijn blogs. Dan kunnen mensen zien hoe leuk en lekker dit is :) xxx Jessica.

   Reageren
 3. Vlijtig Liesje

  Ik loop dagelijks hard en eet gezond en probeer op die manier gezond te leven.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>