Binnenstebuiten

11806906_865183743567154_1054720715_o

Of ook wel bekend als de nieuwste Disney film Inside out!

11778025_865183813567147_251779661_n

Afgelopen zondag was het dan zo ver, om de eerste 2 weken van de grote zomervakantie goed af te sluiten gingen we naar de Bioscoop! Mijn man en ik moeten ook weer werken dus wilde nog iets leuks doen met de kids. De bioscoop is hier echt een geweldig uitje en de kids vinden het ook heerlijk. (heeft vast ook niets te maken met de popcorn en de slushpuppie)

In Alphen hebben we een heerlijke gezellige kleine JT Bioscoop met 4 zalen. We gaan eigenlijk altijd naar deze bioscoop omdat ze zo goed het warme huiskamer gevoel weten te creeren in combi met een geweldig groot scherm.

Roan heeft het al weken over binnenstebuiten en was natuurlijk door het dolle heen toen ik een half uur voor de film begon vertelde dat we er heen gingen. Ik hou ervan om spontaan te doen, ook al wist ik een paar dagen geleden al dat we gingen. Maar zo maak ik het voor de kids extra leuk! En het regende dus wat is er leuker dan naar de film! Ik had trouwens eerst verwacht dat ze graag naar de Minions wilde maar die is nooit ter sprake gekomen.

Ik ben zelf ook onwijs dol op Disney films dus het was geen straf! Al lijkt mij de Minions ook wel erg leuk. Twee weken geleden waren we naar Apenstreken geweest, die was niet zo erg leuk (maar daar komt nog een blog over).

De Film:

Voor de film begint krijg je eerst een klein tekenfilmpje te zien over 2 vulkanen. Erg lief! Daarna begon dan eindelijk de film.

Binnenstebuiten:

Vanaf de eerste paar seconden word je eigenlijk meteen meegenomen. Hij begint lief en word na 30 seconden al onwijs grappig. Roan zei onder de film ook, ow wouw zo ziet het er dus in mijn hoofd uit! Ow mama heb ik ook een funwereld en een familiewereld in mijn hoofd? Milan riep (erg hard) ja ik weet zeker dat ik een gamewereld heb! Ow die heb ik dan ook… Toen kwam de sssshhhhhhh haha.

De film gaat over 5 karakters die iedereen in zijn hoofd heeft leven. Zo heb je Verdriet, Angst, Plezier, Afkeer en Woede. Zij leven in je hoofd en zorgen dat je voelt wat je voelt. Maar soms gaat dat natuurlijk wel eens mis en voel je, je boos of verdrietig. Of weten de 5 gevoelens eigenlijk ook niet echt wat je voelt!

imagesOIFVICV5

De film laat je zien waarom deze 5 gevoelens zo’n geweldige combinatie zijn en je maken wie je bent. Dat je nooit alleen maar boos kunt zijn of dat verdriet en plezier iets is wat vaak erg goed samengaat. Deze 5 gevoelens maken jou, jou en leren je hoe je daarmee omgaat. Ze laten je begrijpen wat het is wat je voelt.

Het zou natuurlijk geen Disney zijn als familie en liefde de hoofdonderwerpen van de film zijn. En het zou ook geen Disney zijn als er halve wegen een tranen trekker komt. Milan en Roan zaten op het puntje van hun stoel met mond open!

De film geeft de jonge kijkers een kijkje in hun eigen ik. Het is alsof ze ineens begrijpen hoe het werkt. Roan geeft nu ineens aan wat hij voelt. Mama ik voel me erg plezierig toen in ik de bioscoop was, maar ben nu wel erg verdrietig dat hij is afgelopen. Maar dat is niet erg he mama, want verdriet hoeft niet iets heel ergs te zijn.

Soms moet je verdrietig zijn om je plezier of je woede te herkennen.

11805922_865183786900483_1814720276_n

Het is mooi hoe Disney toch weer keer op keer een onderwerp zo mooi uitlegt.

Misschien hoef ik straks niet elke dag meer 5 keer naar Anna en Elza te kijken haha! Let it go….. Let it go……. Zullen wij een sneeuwpop maken…… De zzzzzzoooooooooooooooooooooooooooommmmmerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…… In deze film zingen ze niet, dus dat vind ik wel fijn. Ik voel een nieuwe aaahhhh nog een keer komen!

11774415_865183766900485_1532735986_n

Het is een geweldig leuke Disneyfilm! Een aanrader een must see (vinden wij)

Ook deze keer heeft Disney weer een topper!

Reacties (5)

 1. Henrike Laning

  Ik ben erg benieuwd naar de film en denk dat ik met Dunya in de zomervakantie nog een keer naar de bioscoop ga. Ik ben alleen een beetje bang voor de tranentrekker. Want ik ben bijna altijd wel in tranen bij een film. Echt erg!

  Reageren
  1. Jessicalage (Auteur bericht)

   Haha ja ik ook hoor! Ik was ook druk bezig om niet te huilen!

   Reageren
 2. angelique

  Wat leuk! Wij gaan vanmiddag

  Reageren
  1. Jessicalage (Auteur bericht)

   Super leuk! Have fun! En laat ons weten wat jullie ervan vonden :-)

   Reageren
 3. Vlijtig Liesje

  Het lijkt me een leuke film! Mijn oudste zoon heeft hem inmiddels gezien.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>