Het grote poep probleem!

11667235_853958781356317_1064535601_n

9 jaar, ongeveer 10 euro per week! En zou het niet anders willen hoor, want ben blij met mijn 3 mannen. Maar ik moet toch ook wel eerlijk zeggen dat ik onwijs blij dat nu ook de jongste (bijna) zindelijk is!

IMG_8288

Whoehoe!!!

En ja ik ben blij, en ja hij draagt nog steeds in de nacht een luier, maar dan nog! Het voelt zo goed! 1 luier per dag, en we oefenen nu al…. Voor ik na bed ga de kleine man ook nog even laten plassen. Was eerst bang dat hij niet meer in slaap zou komen, maar dat is niet het geval. Bij alle 3 nooit geweest, maar goed dat weet je van te voren nooit. Elk kind is anders natuurlijk.

Mijn oudste was net na zijn 2e verjaardag zindelijk. De middelste was 2 en een half toen hij zindelijk was. Dit ging bij beiden erg snel en makkelijk, ik ben dus ook wel een beetje verpest. De leeftijden hebben te maken met het weer. Het warme weer wel te verstaan want ik kies voor de zomer, na mijn inzien een makkelijk moment om te beginnen. Lekker in een hempje en onderbroek laten lopen, of zwembroek en gaan met die banaan.

Ik sluit weer een hoofdstuk in mijn leven. Van het krijgen van baby’s , verschonen van luiers, naar ikke doe het zelf! En ik ben eerlijk heel eerlijk. Ik ben blij! (voor het geval jullie dat nog niet wisten) Ik wil het ook niet meer, het is een afgesloten hoofdstuk in mijn leven.

En ik geniet van andermans baby’s hoor, en dan kriebelt het en denk ik, wauw hoe mooi! Maar zelf? Nee nooit meer, afgesloten!

En soms denk ik, jeetje wat is alles snel gegaan. Moet je kijken mijn oudste is alweer 9! En neemt op dit moment filmpjes op voor zijn Youtube kanaal! Hij wil computer spelletjes expert worden. Een soort Enzo Knol, of de nieuwe Enzo Knol, zoals hij zelf zegt. Ik vind zijn passie en zijn “ik ga dit gewoon doen” zo mooi!

IMG_8302

Maar goed ik dwaal af!

Zindelijk maken.

Het gaat niet zonder slag en stoot, want hij heeft nog wel erg veel problemen met het poepen op de pot/wc. Je merkt dat hij dat “eng” en misschien toch wel heel erg raar vind. Hoe makkelijk het plassen ging, 2 dagen, hoe moeilijk het poepen gaat.

Op dit moment maken we er een, zwaai maar hij gaat bij zijn vriendjes spelen, verhaal van. Maar ook dat werkt dus niet. En had hem al op de wc gezet terwijl ik: hoera we hebben er een geitje bij, aan het voorlezen was. Wat hij alleen maar leuk vond want toen ik zelf naar de wc moest ging hij “voorlezen” Maar zelf poepen ho maar!

Dus kom maar op met jullie tips!

IMG_7918

 

Reactie (1)

  1. Els

    Helaas geen tips, mijn oudste was in 1 dag zindelijk met plassen en poepen en de jongste word bijna 1 dus die is er nog niet aan toe

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>