Kinderheld Dirk Scheele.

60451_162707850413071_414588_n

Al 15 jaar verovert Dirk Scheele de harten van de kids! Deze kinderpopster, bekend van oa de liedjes, Ik woon in een huis, Tijger en Lieveheersbeetje, heeft een eigen herkenbare stijl en gebruik van verschillende muziekstijlen zoals bleus, pop en dance. En alles tovert Dirk om in een heuse kidshit en meezinger! En niet alleen de kids zingen uit volle borst mee! Want ook stiekem zij alle ouders ook fan!

Naast de bekende serie op Nick jr (onderdeel van Nickelodeon) staat Dirk ook met zijn theatervoorstelling in het land. In zijn shows staat de muziek en de kinderen centraal. Dirk maakt er keer op keer een waar kinderfeest van.

Ook heeft Dirk als een hoop geweldige samen werkingen op zijn naam staan zoals met het Wereld Natuurfonds.

Zo schreef hij het insmeerlied voor de KWK en het hou je mond gezond voor de vereniging voor mondgezondheid.

Met het nummer Handen wassen voor Dettol handzeep, won Dirk de Europese gouden sabre award en heeft hij een Emi Music Award gewonnen voor zijn cd Liefjesspeeltuin.

En natuurlijk niet te vergeten is dat Dirk ook samen werkt met Jet Boeke, beter bekend van Dikki Dik.

12143257_1173145862702593_469002841269962546_n

De lijst met samenwerkingen is lang! Maar dat kan ook niet anders als je hart op de goede plaats zit en je, je 100% inzet voor kinderen.

Dirk werkte vroeger met gehandicapte kinderen en daar is zijn liefde ontstaan.

We weten als ouder hoe moeilijk het soms is om je kinderen dingen goed over te brengen en te leren. Zoals bijvoorbeeld je tanden poetsen en je handen wassen. Hoe mooier is het als het op een vrolijke en grappige manier in een liedje gestopt word. Dirk help je hierdoor om alle onderwerpen op een vrolijke en kleurrijke manier over te brengen.

Dat Dirk zijn hart op de goede plaats heeft zitten zien we terug in de stichting Opkikker. Dirk is hier sinds 2007 ambassadeur van. Deze organisatie organiseert voor gezinnen opkikkerdagen. Dit zijn gezinnen waarvan een van de kinderen langdurig ziek is.

www.opkikker.nl

Ook heeft Dirk in 2007 een cd met Dolfijnen liedjes gemaakt in samenwerking met stichting Sam. Hiervoor maken zij zich hard voor dolfijntherapie. De therapie is speciaal voor gehandicapte kinderen zodat deze kinderen zich emotioneel, cognitief, sociaal en fysiek beter kunnen ontwikkelen.

www.stichtingsam.nl

Ik kreeg de eer om Dirk te mogen interviewen. Dit mocht natuurlijk alleen van mijn kinderen en vriendje als ook zij Dirk een paar leuke vragen konden stellen.  Dus bij deze mijn en Milan Roan’s, Dex en Sam’s interview met Dirk Scheele!

12002243_1157807710903075_2343501453474170965_n

1 Hoe is de liefde voor muziek en kinderen ontstaan?

Mijn liefde voor muziek heb ik eigenlijk heel mijn leven al. Als klein kind luisterde ik al veel naar de radio en maakte ik muziek door op schoenendozen te trommelen en op een plank met een elastiekje erop te spelen  Later kreeg ik een echte gitaar en ben ik zelf liedjes gaan schrijven en op gaan treden.

De kinderen en ik vonden dit zo leuk dat ik daarmee door ben gegaan.

2 Wat is jouw levenmotto?

Mijn levensmotto is dat je van iedere dag moet genieten en van iedere dag een feestje moet maken.

3 Vraag Milan (9 jaar): Welk nummer vind je zelf het leukst om te zingen en waarom?

Ik vind het altijd het leukste om m’n nieuwste liedjes te zingen. Zoals nu de liedjes uit de voorstelling Lekker weertje, Dikkie Dik en van de nieuwe televisieserie Op Stap met Dirk Scheele.

4:Van Stichting Opkikker ben je Ambassadeur, kun je vertellen waar deze stichting voor staat en waar we ze kunnen vinden?

Stichting Opkikker organiseert speciale opkikkerdagen voor gezinnen waarvan een van de kinderen langdurig ziek is. Zo kan het hele gezin even de ziekte vergeten en een dag lang met z´n allen genieten. Alle informatie over Stichting Opkikker kunnen jullie vinden op hun website www.opkikker.nl.

IMG_0584 (2) (Milan, Roan en Dex)

5 Vraag Roan (6 jaar): Waarom draag je altijd groen en geel?

Ik vind groen een hele mooie kleur, maar helemaal groen is natuurlijk weer zo groen dus ging ik op zoek naar een mooie combinatie. Ik vind groen erg mooi bij geel passen, daarom draag ik altijd groen en geel.

6: Je werkt ook samen met stichting Sam. Kun je vertellen waar zij voorstaan en waar we ze kunnen vinden?

Stichting Sam organiseert dolfijntherapie voor gehandicapte kinderen. Door een speciaal programma met dolfijnen kunnen deze kinderen zichzelf verder ontwikkelen. Alle informatie over Stichting Sam kunnen jullie vinden op hun website www.stichtingsam.nl.

7: Het Theater, hoe onstaan die ideeen.

Heel veel ideeën komen eigenlijk zo mijn hoofd binnen wandelen. Al deze ideeën schrijf ik op, en door het opschrijven komen er steeds meer nieuwe ideeën. En met alle ideeën en verhalen die ik dan verzameld heb probeer ik een leuke voorstelling te maken.

8: Waar kunnen mensen de kaartjes bestellen voor jouw theater show?

De kaartjes kunnen via de website van het theater gekocht worden, maar ook in het theater zelf. Een mooi overzicht van alle voorstellingen en theaters staat op mijn website www.dirkscheele.nl onder het kopje voorstellingen, agenda en tickets. Vanuit hier kun je ook meteen doorgestuurd worden naar de website van het theater.

9: Vraag Milan (9 jaar): Met wie zou je nog eens willen samenwerken (liedje zingen) en waarom?

Laurie Berkner, een amerikaanse kinderliedjeszangeres, die ik heel goed en leuk vind. Ik ga binnenkort engelse liedjes opnemen dus dan zou het natuurlijk heel cool zijn om iets samen op te nemen. En omdat ik zo graag gitaar speel zou ik het supercool vinden een keer samen te spelen met de amerikaanse rockgitarist Joe Satriani, waar ik fan van ben.

10: Waar kunnen mensen jou vinden?

Mensen kunnen mij eigenlijk overal vinden. Op het internet, op televisie en natuurlijk in het theater.

11: Vraag Roan (6 jaar): Kom je ook een keer naar Alphen aan den Rijn?

Helaas sta ik dit jaar niet in Alphen aan Den Rijn. Wel sta ik 16 april in Nootdorp, dit is wel een stukje verder weg, maar wie weet zie ik jullie daar wel.

12: Is er nog iets wat je ooit nog zou willen doen? Een wens/droom?

Ik zou vooral nog heel erg graag heel veel theatervoorstellingen willen spelen en daar heel veel kinderen blij mee maken.

13: Waar ben je zelf het meest trots op met alles wat je hebt bereikt?

Ik vind het super gaaf dat ik aan heel veel kinderen mijn televisieprogramma’s, internetfilmpje en theaterprogramma’s mag laten zien!

14: Wat zou je aan de lezers/kids meewillen geven?

Wat ik jullie graag wil meegeven is dat het belangrijk is om te doen wat je leuk vindt waar je zelf in gelooft.

15: vraag Dex (3 jaar ), welk dier vind je het leukst! Die van mij is een Kip genaamd Buurpoes.

Wat heb jij een leuke naam voor je kip bedacht Dex! Ik vind een poes het leukste dier, in het bijzonder natuurlijk Dikkie Dik.

12358399_925401230878738_2036726552_n (Sam)

En tot slot De twee vragen van Sam:

1: Heb jij ook kindjes? Zo ja hoeveel?

Ik heb een hele lieve dochter.

2: Wil je een keertje op mijn verjaardag komen?

Heel veel kindjes vragen of ik op hun verjaardag wil komen, ik heb het alleen zo druk met mijn theatervoorstellingen dat dat helaas niet gaat lukken. Maar ik kan je misschien wel een verjaardagskaartje sturen!

Groetjes, Dirk!

(iom Dirk Scheele mochten wij als site foto’s gebruiken van Dirk :) )

60451_162707850413071_414588_n

Wil jij ook de mooie, leuke en leerzame nummers van Dirk Scheele horen? Luister dan elke woensdag middag mee op http://www.musicpowerradio.nl/ naar Dj Mastermixxy en de Hits4Kids tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

1234615_1530598167171473_3330417766165134743_n

 

Reactie (1)

  1. Henrike Laning

    Geweldig, wat een leuk interview! Dunya was fan van Dirk toen ze op Peuterdans zat. Daar heb ik destijds meerdere blogs over geschreven, maar helaas niet meer te vinden op internet. Ik zal eens in mijn geheugen graven en kijken of ik er nog een blog over kan schrijven.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>