Top 10 series By Jessica

stargate-best-tv-shows-for-geeks

En baal als de aflevering afgelopen is (of als er favoriete karakters uitgeschreven worden). Er zitten nieuwe series tussen maar zeker ook al wat oudere series of series die al enige tijd mee draaien.

Ik ben een onwijze grote fan van series. Van humor tot horror het maakt mij niet zo veel uit. Hier is mijn top 10: En deze is in willekeurige volgorde want kan niet kiezen welke ik het beste en het minste vind! Maar het zijn series waarvan ik denk, die moet je zien!

10) Falling Skies.

5 Seizoenen en helaas daarbij ten einde gekomen.

Falling skies met in de hoofdrol Noah Wyle en met geweldige bijrollen van Colin Cunningham en Mpho Koaho. Drie acteurs die ik hoop terug te zien in andere films en series.

Falling skies is een serie over hoe de aarde overgenomen word door buitenaardse wezens. De kracht van deze serie is dat het echt lijkt, dat het niet nep overkomt of dat je denkt, ja tuurlijk!

De aarde word overgenomen en een handje vol overlevenden moeten samen werken om ons lot tegen te gaan. De serie neemt je mee op hun avontuur en dealt ook met de alle daagse dingen. De goede keuze van acteurs maakt het verhaal af. Zij zorgen ervoor dat je blijft kijken.

Samen met een ander soort alien welke al bijna uitgeroeid zijn gaan ze de strijd aan om de aarde terug te krijgen.

In de eerste instantie baalde ik onwijs dat de serie ging stoppen, maar eerlijk ze stoppen op hun hoogte punt! En dat is eigenlijk best wel slim. Zo sluit je iets af met een goed gevoel ipv dat je stopt met kijken omdat iets te lang word. Dan haak je na te veel seizoenen af, zoals ik zelf heb gedaan bij bijvoorbeeld Pretty Little Liars en Vampire Diaries.

9) Once upon a Time

5 seizoenen en seizoen 6 is inmiddels ook al goedgekeurd! Yeah!

Sprookjes, wie houd er niet van! Alleen worden de sprookjes wel iets anders verteld dan dat je gewend bent. En dat maakt deze serie zo geweldig goed! en ik bedoel Colin O’Donoghue als een super sexy Kapitein Haak, David Anders als Dr Whale en niemand minder dan onze Mr Gray, Jamie Dornam als Sheriff Graham/The Huntsman.

Ik bedoel alleen daarom zal je al kijken toch?

Een serie waarin sprookjes anders blijken te zijn dan hoe ze ons verteld worden. De Evil Queen van sneeuwwitje wil zo graag voor zich zelf een happy end dat ze iedereen uit het sprookjesboek middels een toverspreuk in het hier en nu plaatst.

Langzaam aan blijkt dus dat de slechte personages in de boeken niet altijd heel erg slecht blijken te zijn.

Als je in to fantasie bent is dit echt een serie welke je moet volgen! Een aanrader. Tuurlijk zijn sommige door en door slecht, maar veel eigenlijk toch ook weer niet.

Mooi aan deze serie is ook hoe ze verschillende sprookjes door elkaar weten te vlechten waarin je ineens heel anders naar Disney en hun verhalen gaat kijken en je uiteindelijk zelfs medelijden krijgt met de Evil Queen en Hook!

Dus hou je van fantasie en sprookjes en ben je benieuwd naar de ware ik achter personages, kijk dan zeker deze serie! Het is gewoon lekker als tussendoortje en stiekem wil je eigenlijk alle afleveringen achter elkaar kijken!

8) The Walking Dead

6 Seizoenen en tellend! Ze denken erover na om 10 seizoenen te maken. En inmiddels gaat deze week de Spinn off Fear the Walking dead draaien! Dat zegt toch ook altijd wel iets over een serie!

Het is zo’n dure serie dat ze het eerste seizoen uit maar 6 afleveringen hebben gemaakt. Ze waren bang dat als het niet zou aanslaan ze veel geld verloren zagen gaan. Echter het werd zo’n hit dat ze nu al plannen hebben liggen tot seizoen 6! Daarna zien ze wel weer verder.

http://www.mama4ever.nl/the-walking-dead/

Ja ik heb er al eens een hele blog overgeschreven! Want dit is toch wel 1 van de beste series ooit! (jaja vind ik)

En Norman Reedus… Man, morot, kruisboog.. Need I say more!

Maar als je een zwakke maag hebt, kijk dan niet! Het is echt een serie met veel dood en veel bloed!

7) Modern Family

7 seizoenen en tellend!

Wat een humor, ik hou er zo van! Al Bundy in een nieuw jasje.

Het gaat over een ahum aller daagse familie. Een samengesteld gezin, bestaand uit oude man, jonge sexy vrouw, erg slimme zoon en baby. Een gay stel met een dochter en een gezin bestaand uit vrouw, iets wat domme man, hele slimme dochter, minder slimme dochter en gewoonweg een niet zo’n slimme zoon.

Love It!

Zo heerlijk, aller daagse problemen waarin je jezelf zeker zult herkennen. Wat ik zo mooi vind aan de serie is dat alle hoofdrol spellers hun zegje doen op de bank en vertellen wat ze op dat moment dachten. Ik kom vaak echt niet meer bij. Het is een lekker tussendoortje van 30 minuten. Maar moet eerlijk zeggen dat bij elke nieuwe seizoen ik binnen een week klaar ben met kijken. Ik kan niet stoppen.

6) Glee

6 seizoenen en daarbij tot een einde gekomen.

Tja Glee… Ik heb gehuild bij de laatste aflevering! En wat was ik blij toen ik 1 van de hoofdrol spellers mocht interviewen! Hoogtepunt!

http://www.mama4ever.nl/noah/

Je moet er wel echt van houden. Het is muziek, muziek en nog eens muziek. daarom heen zit een geweldige leuke verhaallijn. Het gaat over een groep nerds op school, ook wel Gleeks genoemd. Mensen die anders zijn dan andere. Althans ze worden als anders gezien in deze maatschappij. Het is iets wat we allemaal dagelijks meemaken. Want we zijn namelijk allemaal anders. Ik kon mezelf vinden in deze serie. Alles werd besproken en liet je inzien dat iedereen mooi is op zijn of haar manier.

Een stukje levensles om zo maar te noemen.

Erg verdrietig was ook toen 1 van de hoofdrol spellers in het echt overleed! Dat hebben ze zo mooi in het verhaallijn weten te verwerken. Ja ook toen gehuild. Ik beken!

Een serie waarvan ik zeg, die moet je, je kids laten zien! Daar leren ze een hoop van. En jij zelf eigenlijk ook.

5) Game of Thrones

6 seizoenen en tellend (al zeggen de schrijvers dat ze het einde aan het schrijven zijn en dat de kijkers deze niet leuk gaan vinden!)

Tja wie kent de serie inmiddels niet! De familie Stark waar je vanaf aflevering 1 van gaat houden en hun lot waar je telkens weer hard NEE, NEE, NEE roept! De liefde voor de wolfshonden… Tja een serie die je meeneemt en waarbij je soms niet kunt geloven waarvoor de schrijvers kiezen voor de weg die zij in slaan.

Een serie waarbij je (net als bij de Walking Dead) geen gevoel moet krijgen voor de spelers. Want voor je het weet worden ze aan het einde van het seizoen gruwlijk afgemaakt. Maar dat is denk ik ook wel meteen de kracht van de serie.

En natuurlijk onze eigen Michiel Huisman! Yeah wat een verschijnen (vooral in zijn naakie)

De laatste aflevering van seizoen 5 heb ik zonder te ademhalen bekeken en nog steeds tot op de dag van vandaag roep ik, nee dit kan niet, nee… nee hij is niet dood! Nee dat kan niet! Hij zou op The Throne komen! Nee dit is niet waar….

Je moet gewoon gaan kijken!

4) The 100

3 seizoenen en tellend.

De aarde is niet meer zoals wij hem kennen. Door een bom is hij onleefbaar geworden. We zijn genoodzaakt om in een schip rond te aarde te leven wachtend tot de aarde weer leefbaar is. Het word nogal vol op het schip waardoor er besloten word dat je maar 1 kind mag hebben. Ook word je gevangen gezet als je ook maar iets doet tegen de regels in.

Op een gegeven moment hebben ze 100 gevangenen. Deze gevangen moeten kijken of de aarde weer leefbaar is want de ruimte en het eten op het schip worden krap.

Dan worden er 100 tieners afgeschoten in schuttle naar de aarde waar het echte avontuur pas echt begint. Want was alles wel echt zo onleefbaar?

De serie is mooi in elkaar gezet. Er blijkt meer te zijn op aarde dan dat ze dachten en ook zijn er vele mysteries te ontdekken. Het is een avontuur met een beetje horror.  Een serie welke je vanaf minuut 1 meeneemt en je wilt doorkijken naar de volgende aflevering.

3) Orange is the New Black

4 seizoenen en tellend.

Een vrouwengevangenis vol met “vreemde” vrouwen! Tja dat vraagt om een succes serie. En dat is het ook. Ik kom niet meer bij en vaak is het verhaallijn zo sterk dat je medelijden krijgt met het karakter. Het is grappig, ontroerend en neemt je mee.

Tja moet ik nog meer zeggen? Je moet gewoon gaan kijken!

2) Stargate Atlantis

5 seizoenen en daarbij het einde van de serie.

Het begon allemaal bij Stargate met jaja de enige echte MacGyver! Deze serie bestaat uit 10 seizoenen en ook zo geweldig goed. Maar als ik moest kiezen, ja dan kies ik dus voor Stargate Atlantis. En stiekem ben ik ook onwijs verliefd op Jason Momoa (welke ook te zien is in Game of Thrones)

In de eerste serie vinden we een stargate welke toegang geeft tot alle werelden in de ruimte! Alle melkwegen. Maar daar horen natuurlijk ook vijanden bij en alle avonturen.

In Stargate Atlantis vinden we eindelijk Atlantis welke zich dus niet op de aarde bevind maar ver buiten onze melkweg. Ik hou gewoon van fantasie en deze serie sluit daar erg goed bij aan.

1) Sons of Aneragy

7 seizoenen en daarbij het einde van de serie

En het einde was ook echt het einde!

De serie gaat over een motorbende waarbij je eigenlijk al wel verwacht dat het nooit goed kan eindigen. De doden vallen dan ook massaal per aflevering en dat brengt het verhaal op een geheel nieuw level. Want welke serie dan ook ik heb gezien, dit kende ik nog niet!

En wist je dat de hoofdrol speler Charlie Hunnam als eerste gecast was voor Mr Grey? Jammer he! Want dat had me toch een lekkere keuze geweest! http://www.mama4ever.nl/50-tinten-grijs/

En dan heb ik nog 2 series waarvan ik nu al durf te zeggen dat ik daar grote fan van ga zijn! Gewoon omdat het past in mijn straatje! Horror en veel bloed 😛

Scream Girls en  Fear the Walking Dead

en

Reactie (1)

  1. Vlijtig Liesje

    Leuke lijst! De serie Scream kijk ik ook, evenals Modern Family. Falling Skies wil ik echt gaan proberen.

    Ook een leuke serie is The Strain.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>