Te Truttig

imagesT1F9DNAH

Soms heb ik het idee dat we doorslaan met heel veel dingen. Ik zie dingen, ik lees dingen… dan denk ik jeetje we slaan door naar het te truttig zijn.

imagesT1F9DNAH

We vinden al snel dingen asociaal, roepen al heel snel dat dat echt niet kan en hebben overal een mening over. En dan natuurlijk wel een mening welke totaal anders is dan de persoon die bijvoorbeeld een eerlijke vraag heeft gesteld.

Waarom slaan we zo door?

Vol verbazing zag ik antwoorden voorbij komen op de vraag: Ik wil straks na de geboorte van mijn kindje de fles gaan geven, welke van de merken is het beste?

In plaats van dat mensen hierop een antwoord gaven welke te maken had met de vraag, vielen ze massaal over het feit dat deze vrouw koos voor de fles en niet voor de borst. Ik gok zo dat deze mevrouw nooit meer een vraag online gaat zetten. Wat natuurlijk echt zonde is, want we kunnen elkaar zo goed helpen.

Ik las wel tien keer hoe deze mevrouw haar uitleg gaf op de vraag waarom. Terwijl ik vind dat we ons helemaal niet horen te verantwoorden voor de keuzes die we zelf maken. 

Deze toekomstige moeder heeft echt dingen over zich heen gekregen als, dat ze het niet waard was om moeder te worden tot dat haar kind zo een ongezond leven zou krijgen en dat als hij/zij ziek zou worden ze vooral eerst na zich zelf moest kijken. Dan schaam ik me echt dat moeders zo reageren op elkaar.

De draagzak ook zoiets. Een moeder wil haar Baby Björn verkopen voor een leuk prijsje, mensen reageren erop, willen hem kopen… ja tot iemand daar iets van vind, elke persoon die er serieus op reageert word tot het bot afgebrand…… ik zag antwoorden als, wat doe je, je kindje aan, ben jij dan wel een kindje waard, voorbij komen. Prima dat je, je mening geeft maar sla alsjeblieft hierin niet door, ga mensen niet beledigen in hun keuze! En ik heb ook een mening over de draagzak, een mening welke een hoop mensen op de kast zouden jagen maar ik zou nooit mijn mening zo doordrukken,  mensen gaan beledigen die daarin anders denken.

Maar goed, andere onderwerpen waarin ik vind dat we gewoon te truttig in worden, door draaien.

imagesFX7ALCX2

Of de dieren wel een goed leven/vrijheid hebben gehad voordat ze dood geslagen werden en op je bord terecht komen. Of de kleding welke we allemaal zo goedkoop mogelijk willen kopen, wel echt niet door kinderhandjes gemaakt zijn, of het textiel wel eerlijk is. Kunnen we dit wel eten.. want ja misschien zit er wel te veel van dit of dat in. Alcohol, vet eten, snoep, roken……..  We mogen niet te boos doen tegen onze kinderen, de troetelbeertjes vinden we al te gewelddadig…. Laat staan dat je ze naar nickelodeon laat kijken.

Moeders die gewoon worden aangesproken terwijl ze lekker met hun kindje ergens een hapje aan het eten zijn, over het feit dat het kindje cola kreeg. Mijn mond viel open, waar bemoeien we ons allemaal mee zeg, en waarom? Laat ze lekker, als jij daar niet voor kiest, kies je daar niet voor. Maar laat een ander.

Afgelopen vakantie ben ik ook ouders tegengekomen, nee onze kinderen mogen geen snoep en geen chips (mama woog zelf wel over de 100 kilo maar goed) Nee wij drinken geen alcohol, prik of alles waar ook maar sporen van slecht in zitten, nee dat is slecht voor je (zat wel de hele dag stiekem spekkies naar binnen te werken als haar kinderen op bed lagen, dat is schijnbaar wel heel erg gezond) Nee wij eten geen vlees, dat is zo sneu voor die dieren die veel pijn hebben geleden.

 Ik heb me dan ook kostelijk vermaakt toen ze zei tegen haar kinderen dat ze deze vakantie eens lekker gek zouden gaan doen. Ze besloot dat ze lekker patatjes met frikadellen zouden gaan halen! En dat vind ik echt prima, maar niet als je nog geen 5 uur daarvoor mij de les wilde leren over het eten van vlees en ik me bijna rot ging voelen omdat ik een broodje kipfilet at.

Waar ik ook altijd om moet lachen is het feit dat kinderen niet meer vies mogen worden. Dat ze van top tot teen ingepakt worden als ze gaan eten, of verven, kleuren, in de zandbak gaan spelen en noem maar op. Waarom mag je kind niet lekker een keer helemaal los gaan en vies worden. Is dat niet goed? Wat zullen ze daar nou echt aan over houden?  

Vroeger als kind haalde ik wel eens kattenkwaad uit. Liet ik mensen op straat schikken, deden we aan belletje lellen, liet ik wel eens fietsbanden leeglopen. Als je dit nu deze tijd doet zullen mensen zeggen dat die kinderen ontsporen, dat het criminelen worden.  Waarom is dit, waarom zijn kinderen tegenwoordig in plaats van baldadig zijn, crimineel aan het worden?

Een vader op de camping die mij gewoon vertelde echt blij te zijn dat zijn kinderen niet in de Randstad woonde, want dan hoefde ze niet met al het geweld, agressie en hard taalgebruik geconfronteerd te worden… Die kinderen zijn straks wereld vreemd, weten niet wat ze overkomen als ze bijvoorbeeld in een grote stad gaan studeren of gewoonweg de tv aanzetten.  

imagesOQWJZYNC

En weet je ik kan nog wel 30 dingen gaan opnoemen waarin ik misschien vind dat we te trutterig worden, waarin we voor mijn gevoel aan het doordraaien zijn. Maar waarom zou ik….

Want weet je, je mag zo truttig zijn voor mijn gevoel als dat je wilt, maar kunnen we niet afspreken dat we mensen in hun waarde laten. Vaak zal je het niet eens zijn met andere, maar kijkend op de toekomstige moeder en haar vraag…. Is het nou zo moeilijk om niet te reageren als je er een andere mening over hebt, of een antwoord te geven zoals wij gebruikte altijd dit merk, of ons is dat merk niet bevallen.

Heel eerlijk, niet over alles hierboven denk ik zo negatief als dat ik het heb neergezet , maar ik weet heel zeker dat ik met mijn mening zoals ik ze hier opgeschreven heb heel veel mensen op de kast heb gejaagd, en ik weet uit ervaring dat, dat geen lekker gevoel is. Want we doen ons best, we doen het op onze manier, en daar hoeft de rest van de wereld zich niet mee te bemoeien. En natuurlijk kun je dingen uit je levensstijl halen of juist toevoegen, zolang we maar normaal met elkaar omgaan en dingen vertellen zonder aan te vallen. Want geloof me de perfecte ouder moet nog geboren worden. En alles TE is slecht.

En voel je, je aangesproken, fijn… Misschien help het. En dan nu weer over tot de orde van de dag… 7 klontjes suiker in een pakje sultana! Foei!

 

Reactie (1)

  1. Pingback: Jaloers op die andere mama. | Mama4ever

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>